LA CUINA DELS GENIS

EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES I CREATIVES AL PAISATGE DELS GENIS


Els genis han deixat tanta empremta en els paisatges que van estimar que també se’ls pot seguir la pista als fogons i als rebosts. Tant és així que, a dia d’avui, han inspirat cuiners i artesans alimentaris, que ofereixen propostes gastronòmiques i saborosos productes de proximitat que tenen com a fonament l’anecdotari, la vida i l’obra de PicassoMiróGaudí Casals. Experiències gastronòmiques que fan que la Ruta del Paisatge dels Genis transcendeixi el fet purament artístic, i també sigui una invitació a aprofundir en la cuina, el menjar, la història, la cultura, les arrels i la terra que van enamorar aquests quatre artistes universals.


El projecte “La Cuina dels Genis” ha estat impulsat per la Facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca de la Universitat Rovira i Virgili, en el marc del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona, amb la col·laboració del Paisatge dels Genis.


Descarregar opuscle La Cuina dels Genis


MIRÓ I MONT-ROIG


Joan Miró va arribar al Mas Miró de Mont-roig per primera vegada el 1911, per recuperar-se d’una malaltia. El Mas Miró és l’espai on Joan Miró va concebre i va crear el seu univers i on va pintar les obres que el van projectar internacionalment com un dels artistes més universals del moment. Miró, que durant 65 anys es va instal·lar al Mas a l’estiu, trobava a Mont-roig la inspiració necessària per crear.


El Mas Miró pot visitar-se i permet endinsar-se en espais tan sagrats com el taller de Joan Miró, el seu temple creatiu.


ELS MILLORS SABORS I AROMES DE MONT-ROIG I MIAMI


La plana del Camp de Tarragona ha estat des de temps immemorials una terra fèrtil de la qual l’home ha sabut treure els millors fruits. Actualment aquesta agricultura ancestral arriba als nostres dies oferint-nos productes típics de la Mediterrània com l’oli, el calçot i la farina de garrofa. El clima, de temperatures suaus i marcat pel mestral, i la terra, rica en nutrients, resulten claus per donar-nos uns productes reconeguts per la seva qualitat.


LES CREACIONS GENIALS

KODAI

LA SOLEDAT DE MIRÓ

GALTES ENTRE GARROFERS I OLIVERES

PASTÍS DE GARROFA AMB LA SEVA CREMA

Skip to content