Descripció

Senderisme | Ruta 4 | Els fruits de la terra; l'oliva, la garrofa...


Mont‐roig, situat entre la mar i la muntanya, ha sabut trobar en aquest terreny pla el lloc ideal on conrear totes les varietats d’arbres de cultiu mediterrànies: l’olivera, l’ametller, l’avellaner, el garrofer, a més de la vinya, i també disposa d’una àmplia zona de regadiu on s’hi conreen tot tipus d’hortalisses: carxofes, enciams, cebes, tomàquets.


L’excursió proposada passa per molts d’aquests conreus canviants durant cada època de l’any, conferint un paisatge de colors ben contrastat. L’ocre de les fulles d’avellaner de la tardor, el rosat de les flors d’ametller de febrer, l’explosió de colors i tonalitats de la primavera i l’estiu.


olives senderisme mont-roig miami ruta 4

El conreu més important avui en dia a Mont‐roig és l’olivera, comercialitzada sota la Denominació d’Origen Oli de Siurana, té unes qualitats excepcionals gràcies al clima que li donen les terres de Mont-roig.


Les oliveres centenàries de Mont‐roig són un plaer visual per al passejant. La seva escorça i les seves rames recargolades s’intercalen per donar força al fruit que madurarà a l’arbre fins l’octubre, hora de fer la collita i extreure’n el preuat líquid d’or que captivarà tots els paladars.


Per increïble que pugui semblar, gràcies a l’abundància d’aigua de fonts i mines, al municipi s’hi arribà a conrear arròs, essent l’únic lloc on es conreava a Catalunya a principis de segle XIX.


Distància: 12 km


Durada: 4 h


Desnivell: + 90 m


Dificultat: fàcil


Descarregar: Track Ruta


Descarregar mapa