Descripció

Les ermites de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon de Penyafort estan genialment integrades a la muntanya roja de la Roca, l’enclavament més característic de Mont-roig i que dóna nom al poble.

L’ermita està documentada al segle XIII, tot i que hi ha llegendes documentades que ja en parlen al segle XII. Ha patit la incidència de diverses guerres, havent estat profanada en nombroses ocasions.

La festivitat de la Mare de Déu se celebra el 8 de setembre. Cada any l’ermita acull diverses activitats, com el popular ball de Coques, una peculiar jota mont-rogenca.

Aspectes pràctics

L’ermita de la Mare de Déu de la Roca ofereix un servei d'hostatgeria on els ermitans que en tenen cura, disposen de servei de restaurant i lloguer d’habitacions.

Al voltant de l’espai natural de l’ermita, hi ha diverses fonts i espais senyalitzats on poder menjar i descansar a I’aire lliure. S’hi pot accedir fàcilment amb vehicle des de la T-322 o a peu per diversos senders com el GR-192, un tram del qual s’anomena també Camí Vell de I’Ermita. Si s’agafa, s’arriba a Mont-roig en uns 25 minuts a peu.

Misses: Primer dissabte de mes a les 10:30 h.

Fulletons d'interès

Díptic Ermita de la Mare de Déu de la Roca

Mapa de Senderisme de Mont-roig i Miami