Del 14 de febrer a l’1 de març del 2020, coincidint amb el procés de recol·lecció d’aquesta hortalissa, celebrem les Jornades Gastronòmiques del Calçot. Restaurants de Mont-roig del Camp i Miami Platja ens sorprenen amb receptes on el calçot es presenta en múltiples opcions culinàries, anant més enllà de la tradicional calçotada.


Tota la informació de les II Jornades Gastronòmiques del Calçot es publicarà ben aviat!


El calçot és un descobriment exquisit de finals del segle XIX pels vallencs que s’estengué pel Camp de Tarragona arribant a Mont-roig Miami a principis del segle XX. Des d’aleshores s’ha popularitzant entre les cuines de les famílies del poble i a poc a poc ha convertit Mont-roig del Camp en un dels principals municipis productors de calçots a Catalunya. El sòl sedimentari ric en nutrients, així com el clima, marcat especialment pel mestral, doten al calçot que es produeix a Mont-roig Miami de molta qualitat, diferenciant-se al Camp de Tarragona.