Aquest lloc web utilitza cookies per a que podem oferir-li la millor experiència d'usuari possible. La informació sobre les cookies s'emmagatzema al seu navegador i realitza funcions com a que se'l pugui reconèixer quan torna al nostre lloc web i ajudar al nostre equip a comprendre quines seccions del web li resulten més interessants i útils.
Del 14 de febrer a l’1 de març del 2020, coincidint amb el procés de recol·lecció d’aquesta hortalissa, celebrem les Jornades Gastronòmiques del Calçot. Restaurants de Mont-roig del Camp i Miami Platja ens sorprenen amb receptes on el calçot es presenta en múltiples opcions culinàries, anant més enllà de la tradicional calçotada.
Restaurants participants a les Jornades Gastronòmiques del Calçot
El calçot és un descobriment exquisit de finals del segle XIX pels vallencs que s’estengué pel Camp de Tarragona arribant a Mont-roig Miami a principis del segle XX. Des d’aleshores s’ha popularitzant entre les cuines de les famílies del poble i a poc a poc ha convertit Mont-roig del Camp en un dels principals municipis productors de calçots a Catalunya. El sòl sedimentari ric en nutrients, així com el clima, marcat especialment pel mestral, doten al calçot que es produeix a Mont-roig Miami de molta qualitat, diferenciant-se al Camp de Tarragona.


