Descripció

Senderisme | Ruta 3 | Joan Miró, inspirat en Mont-roig


Des de l’encinglerada ermita de la Mare de Déu de la Roca, baixarem pel camí vell de l’Ermita, cap al poble de Mont‐roig del Camp.


Durant l’excursió passarem pels escenaris d’algunes de les obres de Miró, i també pel Mas Miró. La relació entre Mont‐roig i el pintor Joan Miró comença el 1911, des d’aquell primer contacte, any rere any passarà llargues temporades al seu mas, ara anomenat Mas Miró.


mas miró senderisme mont-roig miami ruta 3

Després d’aquell primer contacte Miró observa tota la natura que apareix al seu voltant, admira el treball dels pagesos que conreen la terra amb perfecció geomètrica, absorbeix tota l’essència que irradia aquesta terra situada entre mar i muntanya. I tota aquesta energia la plasmarà en la seva obra. Els quadres que pinta a Mont‐roig són nombrosos i en tots hi destaca l’harmonia entre la natura i el treball del camp, val a dir que Mont‐roig és cabdal en tota l’obra mironiana, ” Sóc molt més feliç anant en suèter i bevent en porró entre els pagesos de Mont‐roig que no pas a París. Tota la meva obra és concebuda a Mont‐roig”, digué el pintor.


Distància: 7 km


Durada: 3 h


Desnivell: – 85 m


Dificultat: fàcil


Descarregar: Track Ruta


Descarregar mapa