ESDEVENIMENTS GASTRONÒMICS

T’apropem els millors sabors de Mont-roig Miami, benvinguts a taula!


Al llarg de l’any organitzem diversos esdeveniments gastronòmics amb l’objectiu de valoritzar els productes de Mont-roig Miami. Són les Jornades Gastronòmiques del Pop, les quals se celebren al juny i són tot un referent a la Costa Daurada, les Jornades Gastronòmiques del Calçot, que se celebren entre el febrer i el març, ja que és quan arribem al moment òptim de recol·lecció d’aquest hortalissa, les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Arròs de Tardor, les quals ens aproximen a les diferents formes de combinar l’arròs del delta de l’Ebre amb els productes de tardor que produeix l’horta de Mont-roig Miami. A més, entre Jornades Gastronòmiques també es celebra la Fira del Vi, la Ruta de la Tapa i la Festa de l’Oli Nou.


JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL CALÇOT


El calçot és un descobriment exquisit de finals del segle XIX pels vallencs que s’estengué pel Camp de Tarragona arribant a Mont-roig Miami a principis del segle XX. Des d’aleshores s’ha popularitzant entre les cuines de les famílies del poble i a poc a poc ha convertit Mont-roig del Camp en un dels principals municipis productors de calçots a Catalunya. El sòl sedimentari ric en nutrients, així com el clima, marcat especialment pel mestral, doten al calçot que es produeix a Mont-roig Miami de molta qualitat.


Entre el febrer i el març, quan comença el procés de recol·lecció d’aquesta hortalissa, celebrem les Jornades Gastronòmiques del Calçot. Restaurants de Mont-roig del Camp i Miami Platja ens sorprenen amb receptes on el calçot es presenta en múltiples opcions culinàries, anant més enllà de la tradicional calçotada.


Jornades Gastronòmiques del Calçot (edició 2020)


FIRA DEL VI


Una nova proposta enoturística que us permetrà gaudir dels millors vins de les diferents Denominacions d’Origen del territori, ben a prop del mar, amb música en directe i activitats infantils.


Fira del Vi (edició 2019)


RUTA DE LA TAPA


La Ruta de la Tapa de Miami Platja, un esdeveniment popular i molt esperat entre els veïns del municipi on diversos restaurants presenten i serveixen la seva tapa més original i gustosa.


Aquesta iniciativa gastronòmica complementa i reforça el valor gastronòmic del municipi, que compta també, al llarg de l’any, amb altres Jornades Gastronòmiques molt consolidades.


Ruta de la Tapa (+ info)


JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL POP


El pop és un dels animals més simpàtics que habita a Mont-roig Miami, li agrada viure als fons rocosos i especialment a les cales de Miami Platja.


Les Jornades Gastronòmiques del Pop van néixer l’any 2008, i s’han convertit en un referent gastronòmic a la Costa Daurada. Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop. Les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània.


Les Jornades del Pop es realitzen durant el mes de juny, una excel·lent època per gaudir de la nostra cuina marinera.


Jornades Gastronòmiques del Pop (edició 2021)


JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA CUINA DE L'ARRÒS DE TARDOR


A la tardor ens agrada combinar els productes de temporada amb l’arròs del delta de l’Ebre. Ho fem a través d’unes jornades gastronòmiques que reivindiquen la cuina més tradicional i els productes de proximitat, provinents de l’horta de Mont-roig Miami. Les Jornades se celebren al mes d’octubre i restaurants de Mont-roig del Camp i Miami Platja ens presenten arrossos de tot tipus i ho fan en forma de tapes, menús o plats a la carta. Bon profit!


Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’arròs de tardor (edició 2021)


FESTA DE L'OLI NOU


Amb la tardor i l’arribada dels seus fruits exquisits, arriba un dels plaers gastronòmics que tots els foodies esperen, l’oli nou de Mont-roig del Camp. Un Oli d’Oliva arbequina Verge Extra que desprèn les aromes de l’oli del raig sense filtrar i que et transporta al moment de la collita i de la premsa del molí…


Festa de l’Oli Nou (edició 2021)