Descripció

Informació actualitzada maig 2021

RESTAURANT PARTICIPANT A LA CUINA DELS GENIS 


NOM DEL PLAT: KODAI 


L’atracció de Miró per l’art japonès es manifesta des dels inicis i es mantindrà al llarg de tota la vida, tot i que no serà fins al 1966 que viatjarà per primera vegada al Japó amb motiu d’una retrospectiva de la seva obra. A partir dels anys 60 l’artista aprofundeix en el tema del buit, i el color negre adquireix força. Per Miró el gest de pintar és molt important, com ho és també en la cal·ligrafia japonesa.



Relacionem aquest plat tradicional i originari del Japó amb l’obra de Miró Cheveu poursuivi par deux planetes (1968). Una explosió de taronja sobre un verd brillant i, en un sol igualment taronja, dos petits punts i una ratlla negres.


El plat el presentem a l’estil de la cuina japonesa: l’orada filetejada amb el fons d’algues blanques i fulles de peril·la (shiso) damunt de la pròpia espina, que conserva el cap i la cua del peix.


Fes clic aquí per saber més informació sobre la Cuina dels Genis