5 llocs que no et pots perdre

Mont-roig Miami, al sud de la Costa Daurada, és per explorar-lo en calma i impregnar-se de la seva essència mediterrània


Imagineu-vos un petit món Mediterrani amb infinitat de cales i platges de sorra fina i daurada, amb ermites que s’ho miren desafiant la gravetat i pintades de roig, amb una vila medieval arrelada a la terra i que temia els pirates, amb un paradís verd ideal pels amants del golf i la natura i amb una gastronomia de sabors del mar i la terra. Aquest petit món Mediterrani, aquest gran jardí mediterrani, és el lloc on Joan Miró també escollí per estiuejar-hi i inspirar-se. Benvinguts a Mont-roig Miami, la vostra casa de vacances a la Costa Daurada.


1. PLATGES I CALES


Si encara no heu trobat la vostra cala o platja preferida segur que la trobareu a Mont-roig Miami. La nostra costa, banyada per un Mediterrani d’aigües turqueses, s’allarga durant 12 km dibuixant la Costa Daurada més natural i salvatge. És formada per petites cales entre penya-segats o bé immenses platges, algunes d’elles verges, altres urbanes, amb bandera blava, per a gossos, amb còdols… Totes són de poca profunditat, regades per l’apreciada sorra fina i daurada i mai massificades, ideals per al bany dels més petits. Esteu a punt per a refrescar-vos a la gran piscina de la vostra casa de vacances?


2. ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA


Si alceu la mirada des de qualsevol punt de Mont-roig Miami observareu l’atenta mirada de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i l’ermita de Sant Ramon de Penyafort, ambdues assentades damunt la Muntanya Roja, la qual dona nom a la vila de Mont-roig del Camp. És un espai per somiar, per deixar-se emportar per la imaginació, per a inspirar-se tal i com ho va fer Joan Miró al quadre ”Mont-roig, Sant Ramon”. Les formes fantasioses que esculpeixen la muntanya, les vistes panoràmiques del Camp de Tarragona que s’hi observen i les ermites penjants sobre la roca, encara avui punt de referència per als mariners, fan d’aquest indret un lloc icònic i de visita obligada a la Costa Daurada. Actualment l’ermita acull servei d’hostatgeria i servei de restauració.


3. NUCLI ANTIC DE MONT-ROIG DEL CAMP


A l’interior, als peus de la serra de Llaberia, s’aixecava una vila medieval tancada per muralles i presidida per un castell. La vila de Mont-roig del Camp fou disputa entre bisbes i reis per les seves rendes i acollia un call jueu. Avui us convidem a viatjar pels nostres orígens fent una passejada pel nucli antic, hi trobareu dos dels quatre portals d’entrada a la vila; el portal d’Avall, la portalada principal d’entrada a la vila closa, i el portal de la Canal, acompanyat d’una torre de 16 metres. En destaca també l’església Vella, la qual tenia funcions defensives, així ho demostra el seu campanar, l’antiga presó, emplaçada en una antiga torre de defensa, i les restes de la muralla a la zona de les Hortes. A l’estiu i per Setmana Santa s’organitzen diverses visites guiades que no us podeu perdre!


4. CAMP DE GOLF BONMONT


Una de les millors formes de gaudir del nostre gran jardí vora el mar és amb la pràctica del golf. La simbiosi perfecta entre esport i natura i l’excel·lència de les instal·lacions i serveis del Camp de Golf Bonmont el situen entre els millors del continent europeu. Un gran complex dedicat a aquest esport i dissenyat per l’expert mundial Robert Trent Jones Jr amb l’objectiu d’integrar-se amb el paisatge mediterrani de l’entorn. El camp és de visita obligada pels amants del golf a nivell mundial i resulta ideal per aquells qui volen iniciar-s’hi en un indret de gran bellesa paisatgística. El camp és obert tot l’any i compta amb servei de restauració, escola de golf, gimnàs, lloguer d’equipament i altres instal·lacions esportives.


5. MAS MIRÓ I PAISATGE EMOCIONAL


Un geni universal com Joan Miró també escollí Mont-roig Miami com la seva casa de vacances, però anà molt més enllà, també l’escollí per a cercar inspiració, i la trobà tota. Ell mateix afirmava “tota la meva obra és concebuda a Mont-roig”.


A la Masia, residència d’estiueig de la família, el geni inicià el seu viatge cap a la pintura, convertint-se més tard en un dels artistes més influents del segle XX. L’obra de Joan Miró no es pot comprendre sense la visita al Mas Miró, l’origen de tot, i sense recórrer la ruta “El paisatge emocional de Miró” la qual visita els paisatges de Mont-roig que serviren d’inspiració per al geni i que acabà convertint en obres d’art mundialment reconegudes, són “La Masia”, “La platja”, “Poble i església de Mont-roig”, “Mont-roig, el poble”, “Mont-roig, Sant Ramon”.


Si voleu unes vacances genials, no us perdeu el Mont-roig mironià!


Skip to content