Descripció

Com la muntanya de la Roca, l’Areny esdevé un indret de gran bellesa. Cal destacar-ne les roques vermelles del triàsic, de fa gairebé 250 milions d’anys, i les vistes espectaculars sobre part del Baix Camp. Va ser un lloc habitat durant la prehistòria, i investigat per diferents arqueòlegs. Destacar Salvador Vilaseca, qui va realitzar diverses campanyes arqueològiques a la zona on hi va trobar instruments i peces de sílex i fragments de ceràmica d’èpoques anteriors. Als anys 40 del segle passat, s’hi van retirar grans quantitats d’arena vermella –fruit de l’erosió de la roca al llarg dels segles– i que va ser utilitzada per fer vidre.


T'animem a descobrir aquest espai tan icònic del municipi a través de la ruta llarga de senderisme Mare de Déu de la Roca, far dels mariners amb sortida des del nucli de Mont-roig i passant pel Camí dels Carlins, les escaletes, el clot de l'Areny, la Cova Foradada...un entorn natural molt estimat pels veïns de Mont-roig del Camp!


INFORMACIÓ IMPORTANT


Per motius de seguretat, s'ha prohibit l'accés al Camí dels Carlins i a altres accessos a la zona de l'Areny, per perill de despreniments d'una massa rocosa de la muntanya de l'Areny.


Es pot ampliar la informació llegint la notícia publicada al web de l'Ajuntament de Mont-roig, clicant aquí.


Des de Mont-roig Miami Turisme, lamentem les molèsties que us pugui ocasionar.