Descripció

La denominació d’aquest camí evoca l’època de les Guerres Carlines (segle XIX). El carlisme a Mont-roig va ser força destacat, i pel terme no era estrany topar-se amb escamots armats.


Endinsar-se al Camí dels Carlins que voreja les muntanyes de la Roca i de l’Areny, és com retrocedir segles enrere, hi ha trams que semblen d’altres èpoques. Per tal de fer-lo complert es recomana accedir-hi des del peu de la muntanya de la Roca, a partir del Camí Vell de l’Ermita, encara que també s’hi pot accedir a partir de les escales que surten de l’aparcament de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, enllaçant, això sí, per les escales del Diable. El Camí dels Carlins es bifurca, tenint continuïtat fins a Vilanova d’Escornalbou, si es segueix recte, o bé trencant a l’esquerra per continuar vorejant la muntanya de l’Areny fet que permetrà tornar a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, visualitzant Ia Roca del Migdia i passant per Ia Cova Foradada.


INFORMACIÓ IMPORTANT


Per motius de seguretat, s'ha prohibit l'accés al Camí dels Carlins i a altres accessos a la zona de l'Areny, per perill de despreniments d'una massa rocosa de la muntanya de l'Areny.


Es pot ampliar la informació llegint la notícia publicada al web de l'Ajuntament de Mont-roig, clicant aquí.


Des de Mont-roig Miami Turisme, lamentem les molèsties que us pugui ocasionar.