Es tracta del joc gratuït per a plataformes mòbils Belly Run que permet visitar virtualment alguns dels llocs més emblemàtics de Mont-roig i Miami Platja i conèixer algunes de les nostres tradicions i costums


Els atractius turístics de Mont-roig i Miami Platja, els nostres costums i tradicions ja formen part del Belly Run, un joc gratuït per a plataformes mòbils en què el personatge principal, Paco lo Panxut, recorre alguns dels espais més singulars d’alguns municipis catalans, entre ells els del nostre municipi.


Mont-roig Miami Turisme ha presentat aquesta proposta coincidint amb l’actual situació de confinament de la població, per tal de continuar gaudint d’alguns dels llocs més emblemàtics del municipi, d’una forma divertida i des de casa.

Es tracta d’un videojoc per a mòbils i tauletes Apple i Android que permet jugar i alhora visitar virtualment elements patrimonials del municipi com l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, el nucli antic, el Mas Miró i les barraques de pedra seca, pel que fa al nivell de Mont-roig, i les cales, el Torreó, el passeig marítim de la platja Cristall i el nou tram de l’avinguda de Barcelona, amb relació al nivell de Miami Platja.


El protagonista, inspirat en l’emblemàtic Mario Bros, també ha d’anar atrapant les “monedes” per augmentar la puntuació, que en el cas de Mont-roig són calçots i garrofes i en el cas de Miami Platja, pops.


Per tal de fer més característic i singular el videojoc del municipi, s’han adaptat també els contra atacants que, de forma aleatòria, avancen contra el protagonista del joc. Al nivell de Mont-roig es veuran la Pitota i el Pitot, els dos gegants “manotes” del Barri de Dalt de Mont-roig que, d’una manera simpàtica, s’ha volgut que fossin ells qui posessin les coses difícils al protagonista, ja que a les cercaviles sempre empaiten a la canalla. Al nivell de Miami Platja, qui contraataca és la pirata Lluna Roja, ja que a l’època de pirates i corsaris aquests freqüentaven la costa del municipi, especialment les cales de Miami Platja on amagaven els seus botins.


El joc que arriba a les 30.000 descàrregues


L’objectiu de Mont-roig Miami Turisme amb aquest joc per a les plataformes mòbils és connectar amb els adolescents i els no tan joves, és clar, d’una forma divertida i actual donant valor afegit als atractius turístics del municipi i promocionant-los.


Belly Run  és un joc de plataformes de tipus Arcade que va néixer a les Terres de l’Ebre i que ja s’ha expandit al Camp de Tarragona, també gràcies al suport de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp a través de Mont-roig Miami Turisme.  De fet, és el primer cop que un joc per a mòbil recrea costums, tradicions i patrimoni arquitectònic amb una usabilitat adaptada als nous temps.


De moment, a banda de Mont-roig del Camp, formen part de l’aplicació una quarantena de municipis, cadascun amb la seva pròpia música en format 8 bits adaptada pel músic David Mauri. Així, els jugadors, a més dels nivells de Mont-roig i Miami Platja, hauran d’anar superant altres nivells ambientats en les diferents poblacions catalanes i afrontar nous reptes, a la vegada que poden observar alguns dels llocs més característics de cadascuna. Fins ara el joc ha superat les 30.000 descàrregues.


Link de descàrrega: https://www.mont-roigmiami.cat/belly-run-mont-roig-miami/