Facebook Twitter YouTube Flickr Instagram Pinterest RSS

Presentació

Art Miró

65anys a Mont-roig 20obres

Aigua

La infinitat de matisos i contrastos fruit de la combinació del mar i la muntanya conformen una paleta màgica que sens dubte va captivar i inspirar el català universal i mont-rogenc d’adopció per excel·lència, Joan Miró. Ell mateix va afirmar “tota la meva obra és concebuda a Mont-roig”.

Si us voleu transportar al Mont-roig mironià i conèixer millor tots aquells indrets i elements que l’inspiraren no us podeu deixar perdre la visita al Mas Miró i seguir la ruta creada “El paisatge emocional de Miró” recorrent diferents indrets com l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, font d’inspiració i devoció on el roig de la seva roca captivà a Miró d’una forma especial, o la Platja de la Pixerota, llenç natural on dibuixava les seves conegudes estrelles mironianes que més tard es convertirien en un dels símbols més representatius de la seva obra.

MAS MIRÓ

Sense la visita al Mas Miró, no es pot arribar a comprendre la vinculació que Miró va tenir amb Mont-roig i perquè aquí va decidir dedicar-se plenament a la pintura. Per això, us animem a descobrir, observar i caminar pels espais on hi va estiuejar durant més de 60 anys, per entendre la seva obra tan personal i única, que el va convertir en un dels artistes més influents del segle XX.

La casa, el jardí, el taller, el galliner, els camps, la capella i el corral, avui convertit en espai de benvinguda, són els espais del Mas Miró que actualment es poden visitar i que juntament amb els escenaris de Mont-roig que van servir de model de grans obres de l’artista, configuren la ruta “El paisatge emocional de Miró”.

EL PAISATGE EMOCIONAL DE MIRÓ

“La masia”, “La platja”, “Poble i església de Mont-roig”, “Mont-roig, el poble”, “Mont-roig, Sant Ramon”, són només algunes de les obres pintades aquí que tenen el paisatge del municipi com a font d’inspiració.

Avui, aquests espais es poden visitar en una ruta anomenada “El paisatge emocional de Miró”, que recorre els diferents indrets, degudament senyalitzats i identificats, on podreu observar en primera persona els paisatges convertits per Miró en obres d'art mundialment reconegudes.

Més informació i reserves:


Fundació Mas Miró

MAS MIRÓ
T. +34 977 179 158
info@masmiro.com
www.masmiro.com

EL PAISATGE DELS GENIS

El paisatge de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre va marcar i inspirar a 4 genis universals,  Joan Miró a Mont-roig del Camp, Antoni Gaudí a Reus, Pau Casals al Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan en les seves vessants personals i artístiques.

Descobreix la natura, els camps de cultiu, la mar Mediterrània, la llum, les muntanyes i les tradicions rurals amb La Ruta del Paisatge dels Genis, una proposta turística singular on podràs sentir l’essència del paisatge que va ser la font d’inspiració dels artistes més universals, i que, a més, dóna les claus per poder interpretar les seves obres.

A part de la visita als equipaments i centres d’interpretació que simbolitzen la petjada dels genis al territori, reviureu en els mateixos indrets aquelles experiències que tant van marcar i inspirar el caràcter i el geni creatiu de Gaudí, Miró, Casals i Picasso, durant les seves estades a Reus, Mont-roig, el Vendrell i Horta.

La Ruta del Paisatge dels Genis és una experiència adaptable al vostre gust, per viure en família, en grup, amb amics, i per sentir-se com un geni.

A més, podreu gaudir de la Ruta completa amb la Targeta Genial.

Més informació:


EL PAISATGE DELS GENIS

www.elpaisatgedelsgenis.cat
info@elpaisatgedelsgenis.cat