Facebook Twitter YouTube Flickr Instagram Pinterest RSS

Presentació

Art Miró

65anys a Mont-roig 20obres

Aigua

La infinitat de matisos i contrastos fruit de la combinació del mar i la muntanya conformen una paleta màgica que sens dubte va captivar i inspirar el català universal i mont-rogenc d’adopció per excel·lència, Joan Miró. Ell mateix va afirmar “tota la meva obra és concebuda a Mont-roig”

Si us voleu transportar al Mont-roig Mironià i conèixer millor tots aquells indrets i elements que l’inspiraren no us podeu deixar perdre la visita a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, font d’inspiració i devoció on el roig de la seva roca captivà a Miró d’una forma especial, o la Platja de la Pixerota, llenç natural on dibuixava les seves conegudes estrelles mironianes que més tard es convertirien en un dels símbols més representatius de la seva obra. 

 

CENTRE MIRÓ

Tampoc podeu deixar de visitar el Centre Miró, espai d’interpretació de l’artista, on es pot veure a través de reproduccions facsímils el conjunt de quadres relacionats amb Mont-roig que va pintar Miró i on s’explica la relació amb Mont-roig, tan sobre el pintor com de la seva obra. A més de les 22 reproduccions dels quadres exposats de forma didàctica i ambientats en el Mont-roig de l’època, també hi podeu trobar el tapís original “El llangardaix de les plomes d’or” dibuixat per Joan Miró i confeccionat per Josep Royo, i dos audiovisuals de Martí Rom, en un el pintor parla de la seva relació amb Mont-roig i en l’altre les persones del poble que van tenir relació l’artista parlen d’ell.
                                  
I si feu una passejada pel terme, també podreu veure els “originals dels originals”, que són aquells indrets que van captivar i inspirar a Miró i que va immortalitzar en els seus famosos quadres.

Més informació:


Centre Miró

CENTRE MIRÓ
C. Major, 2
43300 Mont-roig del Camp
T. 00 34 977 837337
info@centremiro.com
www.centremiro.comEL PAISATGE DELS GENIS

El paisatge de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre va marcar i inspirar a 4 genis universals,  Joan Miró a Mont-roig del Camp, Antoni Gaudí a Reus, Pau Casals al Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan en les seves vessants personals i artístiques.

Descobreix la natura, els camps de cultiu, la mar Mediterrània, la llum, les muntanyes i les tradicions rurals amb La Ruta del Paisatge dels Genis, una proposta turística singular on podràs sentir l’essència del paisatge que va ser la font d’inspiració dels artistes més universals, i que, a més, dóna les claus per poder interpretar les seves obres.

A part de la visita als equipaments i centres d’interpretació que simbolitzen la petjada dels genis al territori, reviureu en els mateixos indrets aquelles experiències que tant van marcar i inspirar el caràcter i el geni creatiu de Gaudí, Miró, Casals i Picasso, durant les seves estades a Reus, Mont-roig, el Vendrell i Horta.

La Ruta del Paisatge dels Genis és una experiència adaptable al vostre gust, per viure en família, en grup, amb amics, i per sentir-se com un geni.

A més, podreu gaudir de la Ruta completa amb la Targeta Genial.

Més informació:


EL PAISATGE DELS GENIS

www.elpaisatgedelsgenis.cat
info@elpaisatgedelsgenis.cat